top of page
Search
  • Writer's pictureLASAP

Aicina uz starptautisko zinātnisko konferenci

Biznesa augstskolā Turība 2022. gada 20. un 21. aprīlī norisināsies Starptautiskā zinātniskā konference “Komunikācija un starpnozaru kompetenču attīstība digitālajā laikmetā”. Augstskola aicina visus interesentus reģistrēties konferencei līdz 14. aprīlim un uzzināt aktualitātes komunikācijas nozarē.


Jau tagad studentiem mācām ne tikai par to, kā ir bijis, bet arī to, kas mūs sagaida nākotnē. Šobrīd vairs nav laika sagaidīt pārmaiņas un tad pielāgoties, jo jau tagad jābūt pazīstamam ar komunikācijas jomas jaunākajām tendencēm, lai mēs būtu gatavi rītdienai,” stāsta Biznesa augstskola Turība prodekāne, Komunikācijas zinātņu katedras vadītāja Jana Bunkus.

Viņa uzsver, ka pēdējie gadi pierādījuši komunikācijas izšķirošo lomu, apliecinot, ka gan starpnozaru, gan iekšējā un ārējā komunikācija jāplāno stratēģiski un tā jāvada līderim. Ne tikai krīzē, bet vienmēr ir jābūt gataviem paredzēt, kas būtu jāzina nākotnes profesionālajiem komunikatoriem un līderiem. “Esam jau piedzīvojuši lielas pārmaiņas, un tā, kā bija iepriekš, vairs nebūs nekad. Ja agrāk noteicām toni, kā mēs komunicēsim, tad tagad to nosaka pati vide, jo cilvēki ikdienā daudz vairāk sākuši runāt viens ar otru digitāli, lieki netērējot laiku – ātrums iet pa priekšu komunikācijai,” atzīst J.Bunkus.


Konferences atklāšana notiks 20. aprīlī, kur klausītājus uzrunās Latvijas Valsts prezidents, Biznesa augstskolas Turība Goda doktors, Egils Levits, Turības rektors Aldis Baumanis un sabiedrisko attiecību eksperte, komunikācijas aģentūras "A.W. Olsen&Partners" vadītāja dr. Olga Kazaka.


Konference aizsāksies ar līderības tematiku, par kuru plašāk runās starptautiskie eksperti no Vācijas un Lietuvas. Mārketinga, komunikācijas un līderības eksperts Frenks Ebeke diskutēs par komunikācijas nozīmi, līderību un to, kas šajā nozarē mūs sagaida nākotnē, bet iekšējās komunikācijas eksperte Vija Valentukonīte-Urbanavičiene - par līderības komunikāciju pasaulē pēc pandēmijas.


Konferences turpinājumā Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes docētāja, “Discom” projekta akadēmiskā vadītāja Dana Rone dalīsies ar atziņām, kā jaunajiem profesionāļiem mācīt starpnozaru kompetences, bet Turības lektore, “Discom” projekta eksperte Daina Škuškovnika uzstāsies ar lekciju “Mūsdienu realitāte - starpnozaru prasmes”.


Latvijas asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes priekšsēdētāja Kristīne Tjarve prezentēs pētījumu par sabiedrisko attiecību profesijas jaunākajām tendencēm Latvijā, savukārt Polijas Jagiellonian universitātes eksperti Agņeška Gora un Jaceks Čaja runās par mediāciju un sarunu vešanu, bet reklāmas aģentūras “HAVAS CREATIVE LATVIA” vadītājs Ritvars Vulis dalīsies ar jaunākajām tendencēm digitālajā komunikācijā.


Pirmajā konferences dienā notiks arī paneļdiskusija “Nākotnes komunikācija digitālajā laikmetā”, lai apspriestu jaunākās tendences komunikācijas zinātnē. Eksperti diskutēs ne tikai par stratēģisku komunikācijas plānošanu, bet arī auditorijas pārzināšanu. “Komunikācijas mūsdienās pārspēj mūsu spējas sekot tai, tāpēc jaunas pieejas un tendences komunikācijā jāsaredz jau šodien, vai arī riskējam, ka nāksies saskarties ar krīzes komunikāciju” pauž J. Bunkus.


Savukārt zinātniskās konferences otrajā dienā, 21. aprīlī, Turības asociētās profesores Ivetas Liniņas vadībā norisināsies studentu sekcija, kuras ietvaros notiks darbs piecās paralēlajās sekcijās – komunikācija, uzņēmējdarbība un tūrisms, tiesību zinātne, starpnozaru prasmes izglītībā, informācijas tehnoloģijas.


Visi interesenti var piedalīties kā klausītāji vai uzstāties ar publikāciju un prezentāciju, tikai reģistrējot savu dalību līdz 14. aprīlim. Visas lekcijas tiks tulkotas latviski un angliski. Konference notiks klātienē un tiešsaistē Cisco Webex platformā.


bottom of page