top of page
Search
  • Writer's pictureLASAP

Diskusija par dezinformācijas līkločiem

Mūsdienu pasaulē viena no visaktuālākajām tēmām ir informatīvais karš. Kā cīnīties ar dezinformāciju? Kā to atpazīt, analizēt? Kāda ir emociju loma dezinformācijas uztvere? Atbildes uz šiem jautājumiem ceturtdien, 21. aprīlī, no plkst. 14.00 līdz 15.00 meklēs Signe Bāliņa, Latvijas Universitātes Inovāciju centra LUMIC vadītāja kopā ar LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslsa fakultātes pārtāvi Māri Priedolu un Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes priekšsēdētāju Kristīni Tjarvi.


LU profesores Signes Bāliņas diskusiju ciklā “Bez robežām” šoreiz Inovāciju pēcpusdienas skatītāji tiešsaistē uzzinās ekspertu viedokļus par dezinformāciju. “Ko darīt, lai cilvēki dezinformāciju kritiski izprastu un uzklausītu padomus? Pašlaik vitāli svarīgi ne tikai indivīda līmenī, bet arī globālā kontekstā ir atpazīt nepatiesu informāciju un saprast, kā rīkoties, lai to mazinātu, nevis kāpinātu. Šobrīd situācijas ietekmē Inovāciju pēcpusdiena ir ieguvusi nedaudz citu fokusu, tādēļ mēs pievēršam uzmanību tehnoloģijām un inovācijām saistībā ar dezinformāciju, kas šobrīd ir ļoti aktuāla,” Inovāciju pēcpusdienas tēmu iezīmē profesore Signe Bāliņa.


Mārtiņš Priedols, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes mācībspēks, dezinformācijas un informācijas uztveres pētnieks, pastāstīs, ko tas īsti nozīmē un kādēļ pat paši erudītākie cilvēki mēdz iekrist šķietami absurdu melu varā? Kāda nozīmē informācijas uztverē ir emocijām un kā rīkoties, lai neiekristu dezinformācijas slazdos.


Kristīne Tjarve, Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes priekšsēdētāja, pastāstīs, kādi šobrīd ir komunikācijas izaicinājumi dezinformācijas līkločos? Kristīne Tjarve ir komunikācijas nozares profesionāle ar gandrīz 20 gadu stāžu, uzņēmuma C SMART vadītāja un mācībspēks Latvijas augstskolās.


Savukārt pēc ekspertu prezentācijām notiks diskusija. Inovāciju pēcpusdienas “Dezinformācija” tiešraidi 21. aprīlī plkst. 14.00 būs iespējams noskatīties šeit.


Inovāciju pēcpusdienu mērķis ir veicināt interesi un izpratni par mūsdienu pasaules izaicinājumiem un inovāciju attīstību, kā arī rosināt sabiedrību runāt, domāt un diskutēt par šāda veida jautājumiem. Tas ir pasākumu cikls, kur dažādi nozares eksperti izklāsta savu pieredzi un zināšanas par dažādiem inovāciju sasniegumiem.

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.


Papildu informācija:

Viktorija Buraka

Latvijas Universitātes Inovāciju centra LUMIC

Vecākā eksperte komunikācijas jautājumos

LASAP valdes locekle

E-pasts: viktorija.buraka@lu.lv

Tālrunis: 27151552

bottom of page