top of page
Search
  • Writer's pictureLASAP

Uz TechChill skatuves apbalvos “Startup Europe Awards” Latvijas uzvarētājus

Piektdien, 10.februārī ar apbalvojumiem un nominantu izziņošanu uz TecChill konferences skatuves noslēdzas pirmā Eiropas jaunuzņēmumu balvas “Startup Europe Awards” (SEUA) sezona.

SEUA nominantus izziņos pasākuma patronese, iniciatīvas vēstniece Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere: “Ārkārtīgi lepojos ar inteliģentajiem un idejām bagātajiem Latvijas cilvēkiem, kuri rada un attīsta unikālus produktus un pakalpojumus. Starptautiskās atzinības, ko regulāri saņem Latvijas jaunuzņēmēji, pierāda, ka veiksmīgi spējam radīt un ieviest dzīvē praktiski pielietojamas idejas, jaunus produktus un pakalpojumus, ko novērtē un atzīst gan vietējā, gan pasaules tirgū. Šie uzņēmumi ir mūsu valsts ekonomikas nākotne. Latvija nav valsts ar neizsmeļamiem dabas resursiem, taču mums ir gudri un izglītoti cilvēki, kas spēj radīt produktus ar augstu pievienoto vērtību. Latvijai viennozīmīgi ir potenciāls kļūt par jaunuzņēmumu centru Eiropā, piedāvājot motivējošu un atbalstošu vidi, kur uzņēmumiem augt un attīstīties. Tādēļ man ir gods pasniegt šo nozīmīgo balvu un pateikt paldies izcilākajiem Latvijas jaunuzņēmumiem”.

Eiropas jaunuzņēmumu balva līdz šim ir apvienojusi vairāk nekā 1000 jaunuzņēmumu pieteikumus un 13 nacionālās apbalvošanas, ar vairāk nekā 70 par izcilību atzīmētiem jaunuzņēmumiem. Arī Latvijas pārstāvjiem bija dota iespēja pieteikt savus aizvadītā gada sasniegumus balvai “Startup Europe Awards”. Pieteikumus varēja iesniegt desmit kategorijās: radošo industriju, enerģētikas, finanšu tehnoloģiju, zaļo tehnoloģiju, veselības tehnoloģiju, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, viedo pilsētu risinājumu, sociālā kapitāla, tūrisma un tīra ūdens sektoru jaunuzņēmumus.

Pieteikumus vērtēja nacionālā žūrija, kurā apvienojās pārstāvji no “Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas “Startin.LV””, “Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP)”, jauno tehnoloģiju uzņēmumu koprades telpas “TechHub Rīga”, biedrības “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls” un Latvijas startup ekosistēmas platformas “Labs of Latvia”. Nacionālā atlase Latvijā šogad noritēja ļoti īsu laiku, tādēļ, pēc konsultācijām ar žūrijas pārstāvjiem, atsevišķās kategorijās pievienojām izvērtējumam uzņēmumus, lai līdzvērtīgi balsotu par katras grupas Top3 labākajiem.

Sīkāka informācija Mareks Matisons “Startup Europe Awards” Latvijas koordinators, tālr.+371 28698184

0 comments
bottom of page