top of page
Search
  • Writer's pictureLASAP

VA Communications pievienojas straujāk augošajai komunikācijas un interešu pārstāvības grupai Eiropā

Stratēģiskās komunikācijas aģentūra VA Communications (juridiskais nosaukums — Vīlands Associates) un interešu pārstāvības birojs VA Government pievienojas Rud Pedersen Group, kļūstot par tā ekskluzīvo pārstāvi Latvijā. Rud Pedersen Group ir vadošā un straujāk augošā Ziemeļvalstu stratēģiskās komunikācijas un interešu pārstāvības grupa Eiropā.


Rud Pedersen Group ir iegādājusies 20 % abu uzņēmumu kapitāldaļu, tādējādi VA Communications un VA Government līdzšinējie partneri saglabā kontroli uzņēmumos. Līdz ar VA Communications un VA Government pievienošanos Rud Pedersen Group kļūst par spēcīgāko komunikācijas un interešu pārstāvības grupu kā Ziemeļvalstīs, tā arī Eiropā un Latvijā.


Pievienošanās Rud Pedersen Group uzņēmumiem VA Communications un VA Government radīs papildu stimulu izaugsmei. Tas veicinās jaunu starptautisku korporatīvo attiecību zināšanu pārnesi apvienojumā ar radošo kompetenci, no kā ieguvēji būs gan darbinieki, gan klienti. Rud Pedersen Group darbojas vairāk nekā 350 konsultantu, un Baltijas valstīs vien grupas ietvaros strādā vairāk nekā 70 darbinieku. Līdz ar to VA Communications un VA Government varēs sekmīgāk piedāvāt atbalstu saviem klientiem vadošajās Eiropas galvaspilsētās — Briselē, Londonā, Stokholmā, Berlīnē un Varšavā.


Uzreiz atradām kopīgu valodu ar Rud Pedersen Group, jo mūs vieno līdzīga kultūra un skatījums par uzņēmumu turpmāko izaugsmi, kas ir balstīts zināšanu attīstībā. Spēcīgu reģionāla līmeņa spēlētāju loma strauji pieaug starptautiskajā profesionālo pakalpojumu tirgū, palielinot nepieciešamību pēc tādiem uzņēmumiem kā Rud Pedersen Group. Tāpēc arī izvēlējāmies turpmāk iet kopā un veidot jaudīgu partnerību, lai mūsu komandai un klientiem sniegtu vēl lielāku pievienoto vērtību,” uzsver VA Communications un VA Government partneris Ralfs Vīlands.


Redzam, ka mūsu esošajiem un potenciālajiem klientiem ir svarīga laikmetam atbilstoša un Ziemeļvalstu vērtībās balstīta interešu pārstāvība un komunikācija, tāpēc padziļināta ilgtermiņa sadarbība ar Rud Pedersen Group ir likumsakarīgs VA Government nākamais attīstības cēliens, nostiprinot pozīcijas Latvijas tirgū un attīstot interešu pārstāvības nozari kopumā,” komentē VA Government un VA Communications partneris Vladlens Kovaļevs.


Rud Pedersen Group izpilddirektors un prezidents Mortens Ruds Pedersens (Morten Rud Pedersen) uzsver: “Ņemot vērā mūsu spēcīgo Ziemeļvalstu mantojumu, paplašināšanās Baltijas valstīs ir loģisks solis, un mēs esam priecīgi, ka tagad varam darboties visās trīs valstīs. Mūsu klienti meklē integrētus risinājumus, tāpēc esam gandarīti, ka tagad varēsim nodrošināt labāko piedāvājumu reģionā. Uzņēmumus VA Communications un VA Government ir izveidojuši uzņēmēji, kuri vēlējās mest izaicinājumu nozarei, tieši tāpat kā mēs, Rud Pedersen.”

Par VA Communications un VA Government

VA Communications ir stratēģiskās komunikācijas uzņēmums, kas specializējās korporatīvās reputācijas veidošanā, mārketinga komunikācijā, krīzes komunikācijā un citās disciplīnās. VA Communications ir viedokļu līderis un komunikācijas nozares attīstītājs Latvijā. Uzņēmumu 2013. gadā dibināja Ralfs Vīlands, vēlāk pievienojās partneri — Laima Auza, Elīna Egle, Līga Rutkovska-Pavļukeviča un Vladlens Kovaļevs. VA Communications veic regulāru sabiedriskās domas mērījumu — “USG jeb Uzņēmumi un sabiedrības gaidas.”


VA Government ir vadošais interešu pārstāvības birojs Latvijā, kas sniedz valdības attiecību, interešu pārstāvības kampaņu vadības un rīcībpolitikas analīzes pakalpojumus. VA Government pārstāv klientu intereses saziņā ar lēmumu pieņēmējiem, politikas veidotājiem un uzraugošajām iestādēm, kā arī ar plašāku sabiedrību. Uzņēmumu 2017. gadā dibināja Vladlens Kovaļevs un Ralfs Vīlands.


Abi uzņēmumi kopā veido lielāko komunikācijas un interešu pārstāvības grupu Latvijā, kuras kopējais apgrozījums 2020. gadā bija 1 893 360 EUR, bet 2021. gadā pārsniedza 2 miljonu EUR robežu. Abi uzņēmumi kopīgi attīsta ilgtspējas konsultāciju kompetenci VA Purpose.

Par Rud Pedersen Group

Rud Pedersen Group 2002. gadā Gēteborgā, Zviedrijā, dibināja Mortens Ruds Pedersens. Kopš dibināšanas Rud Pedersen Group izaugusi par vienu no lielākajiem interešu pārstāvības un stratēģiskās komunikācijas konsultāciju uzņēmumiem Eiropā ar vairāk nekā 350 darbiniekiem 12 birojos 11 valstīs — Stokholmā, Briselē, Londonā, Berlīnē, Kopenhāgenā, Varšavā, Oslo, Gēteborgā, Helsinkos, Tallinā, Viļņā un tagad arī Rīgā. 2020. gadā Rud Pedersen Group iegādājās 20 % Lietuvas lielākās komunikācijas aģentūras Fabula kapitāldaļu. Zīmoli Rud Pedersen Public Affairs, King Street, Welcom un RP People ir daļa no Rud Pedersen Group.


bottom of page