top of page
Search
  • Writer's pictureKristīne Mennika

Trīs padomi LinkedIn profila aktualizēšanai

LinkedIn regulāri ievieš jaunas funkcionalitātes, kas bagātina profila uzlabošanas iespējas. Apkopoju aktualitātes un padomus ātrai profila pilnveidei.


Pirms gada uzrakstīju izvērstu LinkedIn bloga rakstu “LinkedIn: Tool for Personal and Employer Branding”, lai iedvesmotu ikvienu aktīvi izmantot šī profesionālā sociālā tīkla iespējas – tīkloties, veidot personīgo zīmolu un digitālo dzīves gājumu, kā arī tikt pie vērtīgas informācijas –, iepazīstinot ar galvenajiem principiem, sniedzot praktisko padomus un piemērus.


Tiem, kuri šobrīd aktīvi izmanto LinkedIn personīgajam zīmolam, sniedzu idejas sava profila pilnveidei. Ik pa laikam ir jāpārskata savi sociālo tīklu konti. Aicinu sākt ar LinkedIn profilu.


Ieliec vēstījumu sava profila bildē vai aprakstā

Ikkatrs zina, ka pirmais iespaids ir būtisks. Izmanto iespēju jau pirmajā sekundē nodot savu šī brīža vēstījumu. Piemēram, ja esi kopā ar Ukrainu jeb #StandWithUkraine, pievieno karodziņu vai zilu un dzeltenu sirdi pie sava vārda vai pozīcijas. Ja esi atvērts darba piedāvājumam vai meklē kolēģi, pievieno to.


Neaizmirsti lietderīgi izmantot fona vietu aiz bildes, izvietojot savu dzīves moto, piemēram.

Kā jau rakstīju pagājušā gada izvērstajā bloga ierakstā, bildei jābūt efektīgai, tāpēc izmanto pieejamos filtrus, lai panāktu vēlamo efektu.

Izmanto jaunos rīkus galvenā apraksta pilnveidei

LinkedIn sāka piedāvāt jaunas funkcionalitātes, lai izceltos uz citu fona un dažādotu sevis pasniegšanu. Tagad var veikt 30 sekunžu garu iepazīšanās video ierakstu, kā arī pievienot savu vārda un uzvārda izrunu. Jāpiebilst gan, ka šī funkcionalitāte ir pieejama tikai LinkedIn mobilajā lietotnē. Esmu izmantojusi iespēju ierunāt savu vārdu un uzvārdu, tomēr vēl neesmu nobriedusi veikt video ierakstu. Vai Tu esi?



Bagātini savu darba pieredzi ar multivides saturu

Esam jau raduši izmantot “Featured” sadaļu savu oriģinālo saturu izvietošanai.


Tagad multivides saturu varam pievienot arī atsevišķi pie savas darba pieredzes. Šāda veida saturs palīdzēs interesentiem ieskatīties Tavā praktisko darbu portfolio jeb reāli paveiktajā. Piemēram, ja esi strādājis pie video projekta, pētījuma, drukas vai digitālā izdevuma, zinātniskās publikācijas, nozares prezentācijas, pasākuma, vebināra utt., pievieno to konkrētajai pozīcijai kā dokumentu vai saiti. Tas būs uzskatāms Tava darba veikums, tāpēc izcel spilgtākos un nozīmīgākos veikumus.


Priecāšos, ja kāda ideja noderēs Tava LinkedIn profila „uzfrišināšanai“. Droši sniedz atgriezenisko saiti un risini diskusiju par sev aktuālo tēmu.

Droši seko man LinkedIn, jo dažkārt tur dalos ar noderīgu saturu: https://www.linkedin.com/in/kristinemennika/


Kristīne Mennika, LASAP valdes locekle un Citadeles korporatīvās komunikācijas vadītāja



bottom of page