top of page
Search
  • Writer's pictureLASAP

Aicinām pieteikties LASAP mentoringa programmā jaunajiem profesionāļiem

Līdz 2024. gada 27. janvārim Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) aicina sabiedrisko attiecību, komunikācijas jomas studentus un jaunos profesionāļus pieteikt dalību otrajā “LASAP mentoringa programmā jaunajiem profesionāļiem” (turpmāk – Mentoringa programma).


Mentoringa programmas mērķis ir sniegt praktiskas zināšanas un LASAP biedru atbalstu jaunajiem vai topošajiem komunikācijas nozares un sabiedrisko attiecību jomas profesionāļiem. Mentoringa programma piedāvā iespēju saņemt gan individuālās mentoringa sesijas pie pieredzējušiem profesionāļiem, gan piedalīties darba semināros par aktuālajām nozares tēmām. Tāpat Mentoringa programmas dalībniekiem līdz gada beigām būs iespēja apmeklēt LASAP iekšējos seminārus. 


Dalīties zināšanās un pieredzē ir pieteikušies 17 LASAP biedri – nozares profesionāļi.  

 

1.  Kristīne Rasnača - Danone/ Nutricia, Multichannel engagement manager/ Baltics and Nordics

2. Inta Plūmiņa - Swedbank Latvija, Ilgtspējas attīstības vadītāja

3. Inga Latkovska - LEAD. Korporatīvā komunikācija, stratēģiskā konsultante, Latvijas Universitātes lektore

4. Ieva Erele - Asociācija "Latvijas Mēbeles", izpilddirektore

5. Jolanta Derkevica-Pilskunga - Aģentūras JDP Integrated Communications vadītāja, komunikācijas zinātņu doktore - docente augstskolā

6. Vita Stiģe-Škuškovnika - Dažādības un komunikācijas eksperte, satura veidotāja, lektore, PhD pretendente

7. Undīne Priekule - Virši, Komunikācijas vadītāja

8. Signe Nigale - Rail Baltica, Komunikācijas un starptautisko attiecību departamenta vadītāja

9. Rūta Grikmane - "Olsen+Partners", projektu direktore

10. Renāte Cāne - Biznesa augstskola Turība, asociētā profesore, Rīgas Stradiņa universitāte, vecākā pasniedzēja, konsultante

11. Kristīne Mennika - Bite Latvija, Korporatīvās komunikācijas vadītāja 

12. Madara Aldiņa - Omniva, Komunikācijas un ilgtspējas projektu vadītāja 

13. Sigita Pildava - stratēģiskās un krīžu komunikācijas eksperte, Elements C vadītāja

14. Jana Bunkus - J.B.Spark Communication, valdes locekle, Biznesa augstskola Turība, Komunikācijas virziena vadītāja

15. Vineta Vītoliņa - Biznesa augstskola Turība, Attīstības direktore

16. Kristīne Tjarve - C SMART, vadītāja, Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem, valdes priekšsēdētāja, mācībspēks Latvijas augstskolās, koučs

17. Viktorija Buraka - LASAP valdes locekle, mācībspēks augstskolās, valsts un pašvaldību iestādēs, koučs, dizaina domāšanas un radošuma mācību trenere


LASAP ir organizācija, kurai rūp sabiedrisko attiecību nozares attīstība, mūsu biedri ir iesaistīti ne tikai studiju programmu izstrādē un novērtēšanā, bet arī regulāri viesojas augstskolās, sniedzot gan vieslekcijas, gan arī piedāvājot prakses vietas. 2020. gadā veiksmīgi aizvadījām pirmo LASAP mentoringa programmu, kas guva lielu atsaucību gan jauno profesionāļu, gan mūsu kolēģu vidū. Šajā laika posmā esam novērojuši pastiprinātu interesi par Mentoringa programmas turpinājumu. Tādēļ kopīgi ar LASAP biedriem esam nolēmuši ieguldīt savus resursus un daudzu gadu laikā uzkrātās zināšanas, lai turpinātu sniegt atbalstu topošajiem un arī jaunajiem nozares profesionāļiem. Tādēļ aicinām ikvienu pieteikties dalībai šajā programmā,” mudina Kristīne Tjarve, LASAP valdes priekšsēdētāja.

 

Mentoringa programma paredz divus posmus. Pirmajā – no februāra līdz jūnijam mentoriem un mentorējamajiem notiks regulāras tikšanās vienam ar otru un kopīga dalība darba semināros par nozares aktuālajām tēmām, kā, piemēram, integrētā mārketinga komunikācija, zīmolvedība, sociālo mediju komunikācija, digitālās stratēģija veidošana, iekšējā komunikācija, kļūdas komunikācijā utml..


Otrajā posmā līdz gada beigām Mentoringa programmas dalībnieki varēs piedalīties citos iekšējos LASAP apmācības pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē.  


Piedāvājam studentiem un jaunajiem speciālistiem “drauga plecu” un iespēju ielūkoties profesionāļu ikdienā, kas palīdzēs paralēli ikdienas mācību procesam vai darbam izprast vēl citus komunikācijas aspektus un veicinās ātrāku profesionālo izaugsmi. Mēs esam atvērta profesionāļu kopiena, kas ir gatava dalīties ar savām zināšanām un prasmēm,” saka Kristīne Mennika, LASAP valdes pārstāve, “Bite Latvija” Korporatīvās komunikācijas vadītāja.


LASAP mentoringa programmu koordinēs komunikācijas profesionāle Maira Kalniņa, kura 2020. gadā, kad norisinājās pilotprojekts, bija viena no dalībniecēm.


“Ar ko nodarbojās Sabiedrisko attiecību speciālists? Atbildi meklēju studiju laikā. Pat darbs valsts pārvaldē - Veselības inspekcijā nesniedza izpratni par komunikācijas nozari kopumā. Sabiedrisko attiecību speciālistam - kā ugunsdzēsējam, ir jābūt apķērīgam, ātram, ar labu reakciju un spēju rīkoties neparedzētos apstākļos. Tev jābūt komunikācijas stratēģim, publiskā tēla veidotājam, mediju attiecību speciālistam, pasākumu organizētājam, sociālo tīklu un tīmekļvietņu administrētājam, satura veidotājam, fotogrāfam, scenāriju autoram un, ne tikai. Kopš pieteicos LASAP mentoringa programmā, esmu kļuvusi ne tikai zinošāka jomas profesionāle, bet ieguvusi jaunus domubiedrus, kolēģus un sadarbības partnerus!”, pieredzē dalās Maira Kalniņa, LASAP mentoringa programmas koordinatore, jaunuzņēmuma SIA Ten32 direktore un sabiedrisko attiecību vadītāja.


Aicinām sabiedrisko attiecību un komunikācijas nozares studentus un jaunos nozares profesionāļus, kuri uzsākuši darbu nozarē un ir nostrādājuši mazāk nekā gadu, līdz 2024. gada 27. janvārim pieteikties Mentoringa programmai. Reģistrējoties, aicinām norādīt jomas, kurās vēlaties pilnveidot zināšanas, kā arī aprakstīt motivāciju dalībai Mentoringa programmā. Reģistrēšanās saite.

 

Dalība Mentoringa programmā ir 50 EUR par visu periodu (februāris - decembris, 2024).   

Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem ir neatkarīga profesionāļu apvienība, kas šobrīd apvieno vairāk kā 100 profesionāļus un akadēmiķus. Asociācija darbojas no 2001. gada 9. maija.


Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem ir neatkarīga profesionāļu apvienība, kas šobrīd apvieno vairāk kā 100 profesionāļus un akadēmiķus. Asociācija darbojas no 2001. gada 9. maija.

 

Papildu informācijai:

Maira Kalniņa

T. +371 29852598

bottom of page